Sněhulák
Potřebné ingredience
Dášin mramorový korpus z dvojité dávky do tří kulatých forem různých průměrů. Krém od Dr.Öetkera uvnitř čokoládový, venku stračatela bez čokoládových kousků (je krásně bílá). Promazáno také marmeládou (jahodovou a borůvkovou). Posypáno kokosem, kastról na hlavě je pomazaný rozpuštěnou čokoládou smíchanou se dvěma lžičkami zakysané smetany. Oči, pusa a knoflíky jsou malé čokoládové penízky vybalené ze zlatých papírků a nos je žába z želé sestříhnutá nůžkami do tvaru mrkve.
Postup přípravy
Korpusy jsem musela ještě upravit - hotový sněhulák by se mi nevlezl do lednice. :-)
Sestavený do budoucího tvaru.
Z odřezků jsem mohla vymodelovat ruce a hrnec na hlavě. Zbytek mi snědly dcery a manžel. Tak tak jsem stačila uchránit něco na sněhuláka.
Omazaný bílým krémem a obsypaný kokosem šel na chvíli vytuhnout do lednice.
Pak jsem namazala hrnec čokoládou, dala na chvíli ztuhnout a nakonec dozdobila zbytek. Jelikož jsem nepřišla na to jak udělat koště, dostal do ruky "transparent" z jedlého papíru se jmény oslavenců. Dortík je pro kolegy z práce - slaví hned tři najednou.
Ještě detail.
A ještě větší detail - nos je opravdu "mrkvička"! :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé